Julian Alaphilippe viert zijn zege in Bristol
NOS Wielrennen

Ritzege voor Alaphilippe, Bevin leidt in Groot-Brittannië

Julian Alaphilippe heeft de derde rit in de Ronde van Groot-Brittannië op zijn naam gebracht. De Franse wielrenner van QuickStep won na 127,2 kilometer koers rond Bristol de sprint bergop van een eerste groep.

Pascal Eenkhoorn (Lotto-Jumbo) maakte deel uit van de eerste vluchtgroep, die na 64 kilometer weer tot de orde werd geroepen. Daarna gingen vier man op avontuur, maar zij kregen eveneens geen ruimte.

Met nog ruim 12 kilometer te rijden was het peloton weer compleet door toedoen van vooral QuickStep en Sky (met Wout Poels). Bob Jungels trok na een heuvelachtige finale de sprint aan voor zijn ploegmaat Alaphilippe, die Patrick Bevin (BMC) ruim voorbleef.

Alaphilippe won vorige maand de Clásica San Sebastián en schreef in de Tour de France twee etappes op zijn naam. Bovendien veroverde hij in Frankrijk ook de bolletjestrui.

In het algemeen klassement in Groot-Brittannië is Bevin de nieuwe leider. Hij nam de leiderstrui over van Alessandro Tonelli. Beste Nederlander is Poels, op plaats vijf met 12 seconden achterstand op Bevin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl