Van Riessen tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen 2018 ANP

Laurine van Riessen rijdt vanaf heden voor baanwielerploeg BEAT. Het team van Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg krijgt er met Van Riessen voor het eerst een vrouw bij. De 31-jarige renster is Nederlands kampioene op de sprint en keirin en zal vanaf heden het shirt van BEAT dragen.

Van Riessen won als schaatster in 2010 brons op de 1.000 meter en ruilde in 2015 haar schaatsen in voor de fiets. Ook in die discipline was ze erg succesvol. Zo won ze samen met Elis Ligtlee EK-brons in 2015 op de teamsprint. Bij de afgelopen EK baanwielrennen in Glasgow eindigde ze als vijfde op de keirin.

In 2016 reed Van Riessen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en werd ze wereldberoemd door op het randje van de baan haar evenwicht te behouden, terwijl de renster voor haar onderuit gingen.

Van Riessen zoekt het randje op Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Wielerclub

BEAT werd in 2016 opgericht als wielerclub en is de enige Nederlandse commerciële baanploeg. Deze constructie zorgt ervoor dat renners naast de Nederlandse selectie van start kunnen gaan in wereldbekerwedstrijden.

Het is voor Van Riessen de tweede commerciële baanploeg nadat ze begin 2017 naar de Britse Matrix-ploeg ging. Deze ploeg houd op met bestaan dus moest ze op zoek naar een nieuwe werkgever.

Die vindt ze nu bij het Nederlandse BEAT, dat sinds dit seizoen tevens over een continentale wegploeg bij de mannen beschikt.

STER reclame