Onthutsende nederlaag Federer in vierde ronde US Open

time icon
AFP

De gedroomde confrontatie tussen Novak Djokovic en Roger Federer in de kwartfinales van de US Open komt er niet. De Zwitser heeft een onthutsende nederlaag geleden tegen de Australiër John Millman: 6-3, 5-7, 6-7 (7), 6-7 (3).

Millman is de nummer 55 van de wereld en kwam in zijn carrière, die al twaalf jaar onderweg is, nooit voorbij de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Dat leek ook dit keer niet te gebeuren, want Federer serveerde voor een 2-0 voorsprong in sets.

Fout op fout

De Zwitser miste echter twee setpoints en was daarna de regie volledig kwijt. Hij stapelde fout op fout (in totaal maakte hij er liefst 76), liet ook in de derde set een setpoint onbenut en gaf in de vierde set een break voorsprong weg.

John Millman AFP

Van gekkigheid wist Federer soms niet meer wat hij moest doen. Hij probeerde de 29-jarige Millman te ontregelen met dropshots en serve-volleyspel, maar de Australiër had zich zo goed vastgebeten in de wedstrijd dat hij niet meer losliet.

"Ik kan het niet geloven. Ik heb zoveel respect voor Roger, hij is mijn held", stamelde hij na zijn sensationele zege. "Roger was duidelijk niet op zijn best, maar daar neem ik genoegen mee."

STER Reclame