Maria Sjarapova
NOS Sport

Het licht gaat uit voor Sjarapova in New York

Er is een einde gekomen aan de ongeslagen status van Maria Sjarapova bij avondsessies van de US Open. Ze verloor met 4-6, 3-6 van de Spaanse Carla Suarez Navarro, die zich daarmee als laatste plaatste voor de kwartfinales.

In haar vorige 22 avondwedstrijden in New York trok Sjarapova telkens aan het langste eind. In 2003 debuteerde de Russin op de US Open. Ze won het toernooi in 2006 en haalde in 2005 en 2012 de halve finales.

Zit Suarez aan haar limiet?

Suarez, de nummer 24 van de wereld stond al eens in de kwartfinales van de US Open, net als op Roland Garros en bij de Australian Open. Het lukte haar echter nog nooit om de halve finales van een grandslamtoernooi te halen.

Carla Suarez Navarro

Het was dubbel feest voor de Spaanse, want ze versloeg Sjarapova op haar dertigste verjaardag. Haar volgende tegenstander is Madison Keys, de Amerikaanse finaliste van vorig jaar. "Dan zullen jullie wel allemaal voor haar zijn", grapte ze naar het publiek.

Suarez is een van de weinige speelsters met een enkelhandige backhand. Met haar technisch verfijnde slagen nam ze veel snelheid over van het powertennis van Sjarapova, die 38 onnodige fouten maakte en acht dubbele fouten sloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl