Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic 'koeltjes' verder in enorme hitte op US Open

Novak Djokovic is soepel doorgedrongen tot de kwartfinales van de US Open. De Servische winnaar van Wimbledon hield in een snikheet Arthur Ashe Stadion zijn hoofd koel tegen de Portugees Joao Sousa: 6-3, 6-4, 6-3.

Tweevoudig winnaar Djokovic staat voor de elfde keer bij de laatste acht. Daarin treft hij de Australiër John Millman, die verrassend afrekende met de tegenvallende Roger Federer.

Proberen overeind te blijven

"De wedstrijd was moeilijker dan de score doet vermoeden", zei Djokovic na zijn winst op Sousa. "De omstandigheden waren heel zwaar. Proberen zo lang mogelijk overeind te blijven, dat was het devies."

Djokovic had dusdanig veel last van de hitte dat zijn hart behoorlijk tekeer ging. Uit voorzorg ging hij na de tweede set even de baan af voor een medische behandeling. Desondanks kon Sousa hem geen pijn doen, want in de rally was Djokovic de 'koelheid' zelve.

Ook Nishikori en Cilic terug in kwartfinales

Ook door naar de kwartfinales zijn Kei Nishikori en Marin Cilic, de twee finalisten van 2014. De Japanse nummer negentien van de wereld was met 6-3, 6-2, 7-5 te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber en staat voor de derde keer bij de laatst acht in New York.

Kei Nishikori

Toen Nishikori op 5-4 serveerde voor de match veerde Kohlschreiber - de bedwinger van Alexander Zverev - nog eventjes op. Hij benutte zijn derde breakpoint in de game, maar leverde direct zijn opslag weer in. De Japanner maakte het daarna wel af.

Cilic, die het toernooi won in 2014, had opvallend weinig moeite met de Belg David Goffin: 7-6, 6-2, 6-4. Dat had een reden: "Hij serveerde voor de eerste set, maar had volgens mij een probleem met zijn schouder. Hij ging steeds zachter serveren", zei de Kroaat na afloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl