Boris Burkhardt (l) en Justin Reid-Ross

Hockeyers Amsterdam hebben eerste zege binnen

De hockeyers van Amsterdam hebben de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. Den Bosch werd met 3-0 verslagen.

Justin Reid-Ross zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong via zijn specialiteit: de strafcorner. Nog voor rust verdubbelde Boris Burkhardt de voorsprong.

Amsterdam bleef ook na rust de bovenliggende partij en Reid-Ross maakte er met zijn tweede treffer van de dag 3-0 van.

Kampong wint Utrechtse derby

In de derby tussen Kampong en SCHC trok de landskampioen uit Utrecht aan het langste eind.

De Utrechters stond bij de rust al met 4-0 voor door treffers van Lars Balk, Ties Ceulemans, good old Robbert Kemperman en Jasper Luijkx.

Thijn Knetemann deed kort na rust iets terug voor de Bilthovense thuisploeg, maar Kampong kende geen genade met de buurman en liep door treffers van Pepijn Luijkx en Koen Visser uit naar 6-1.

Cédric Terwel leek de stand in de slotfase iets dragelijker te maken voor SCHC: 6-2, maar Silas Lageman vergrootte de marge weer naar vijf goals in het voordeel van Kampong.