Lerin Duarte wordt bejubeld na de 3-1

Heracles bezorgt AZ eerste nederlaag

Heracles heeft AZ zijn eerste nederlaag van dit eredivisieseizoen bezorgd. De Almeloërs waren de Alkmaarders voor het eerst in vijf seizoenen in eigen huis de baas: 3-2.

Heracles verloor vorige week met 5-0 bij Willem II en ook nu was de start allesbehalve hoopgevend. AZ begon flitsend, greep Heracles direct bij de keel en uit een mooie aanval opende Myron Boadu al na twee minuten de score. Het was voor de 19-jarige spits zijn derde goal dit seizoen.

De thuisploeg kwam er even niet aan te pas, maar herstelde zich knap en kwam via een prachtige pegel van Mohammed Osman op gelijke hoogte. De treffer gaf Heracles vleugels en AZ moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen.

Osman nam daarna tot drie keer toe Marco Bizot onder vuur, maar de doelman hield met de nodige moeite zijn doel schoon. Ook Kristoffer Peterson en Robin Pröpper waren dicht bij de 2-1. AZ, dat er af en toe gevaarlijk uitkwam, had op zijn beurt via Thomas Ouwejan op voorsprong kunnen komen.

Heracles maakt het af

In de tweede helft van het attractieve duel was de eerste grote kans voor Boadu. Hij vond Janis Blaswich op zijn weg en even later was het aan de andere kant wel raak. AZ kreeg de bal niet weg en Peterson rondde keurig af.

Kristoffer Peterson, zorgde voor de 2-1
    AZ viert de openiongstreffer
    Twee minuten onderweg... 1-0 voor AZ
    Mohammed Osman, maker van de 1-1
    Mohammed Osman (r) zette Heracles op 1-1
    Myron Boadu opende de score

Heracles bleef de aanval zoeken, won bijna elk duel op het middenveld en kwam via mooi schot van Lerin Duarte op 3-1. AZ moest daarna komen, kreeg via de invallers Albert Gudmundsson en Bjørn Johnsen nog wel kansen, maar spannend leek het niet meer te worden.

Dat werd het uiteindelijk toch nog omdat Johnsen vijf minuten voor tijd uit de draai het net vond. AZ zette nog een keer alles op alles, maar Heracles bleef zonder al te grote problemen overeind.

Van den Brom: 'Slecht in de duels vandaag'

AZ-trainer John van den Brom prees zijn team om de prima start van het duel, maar vond zijn ploeg bij balbezit van de tegenstander laks. "Als je de bal niet hebt, moet je in de duels komen en dat lukte ons niet. We waren heel slecht in de duels vandaag."

"Als je iets niet beheerst, dan kun je niet iets verwijten. Maar meestal is het spel zonder balbezit wel goed verzorgd bij ons. Dat hebben we vandaag niet goed gedaan."