Eva de Goede in het duel met HDM
NOS Sport

Veel doelpunten in eerste competitieronde hockeyvrouwen

De hoofdklasse hockey bij de vrouwen is begonnen met een doelpuntrijke eerste speelronde. De vrouwen van landskampioen Den Bosch wonnen met 3-1 van Huizen, dat zich afgelopen seizoen via de nacompetitie wist de handhaven.

Amsterdam, vorig jaar tweede, behaalde een grotere overwinning, het versloeg HDM met 5-0, dankzij twee goals van Kelly Jonker.

Goede start Oranje-Rood

Ook de hockeysters van Oranje-Rood zijn de competitie goed begonnen. Pinoké werd met 3-0 aan de kant gezet.

Al in de eerste minuut zette Laura Nunnink de thuisploeg op 1-0. Donja Zwinkels zorgde nog voor rust voor de 2-0 en vlak voor tijd was het Maria Jose Granatto die de eindstand op het scorebord zette.

Hockeysters Oranje-Rood te sterk voor Pinoké

De grootste zege van de eerste speeldag werd echter geboekt door SCHC, dat met 8-0 afrekende met Bloemendaal. Ginella Zerbo scoorde liefst vier keer voor Stichtsche dat Laurien Leurink een uitstekend debuut zag maken.

De international, die dit seizoen is overgekomen van Laren, liet zich in de openingsfase van de wedstrijd meteen gelden met een assist en een doelpunt.

Later dan de mannen

De vrouwencompetitie is een week later begonnen dan die van de mannen, die afgelopen weekend de eerste speelronde al afwerkten. Een kleine maand geleden werden de Nederlandse hockeyvrouwen in Londen wereldkampioen ten koste van Ierland.

Uitslagen 1ste speelronde

SCHC Bloemendaal 8-0
Huizen Den Bosch 1-3
Amsterdam HDM 5-0
Hurley Laren 1-2
Oranje-Rood Pinoké 3-0
Groningen Kampong 0-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl