Vito van Crooy viert zijn doelpunt tegen FC Groningen

Eindelijk punten voor PEC en nog op vreemde bodem ook

PEC Zwolle heeft zijn eerste punten van het seizoen binnen. Na drie nederlagen won de ploeg van John van 't Schip met 1-0 bij FC Groningen en behaalde daarmee voor het eerst sinds 16 december 2017 weer punten op vreemde bodem.

De wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven. Het tempo lag laag en vloeiende aanvallen waren schaars. Groningen had voor rust wel de overhand. Zwolle hield vooral tegen en kwam er amper gevaarlijk uit.

PEC-keeper Mickey van der Hart stopt een bal van Django Warmerdam

Django Warmerdam was in de eerste helft tot drie keer toe dicht bij de openingstreffer. De middenvelder faalde twee keer oog in oog met keeper Mickey van der Hart en schoot een keer voorlangs.

Het foutenfestival ging in de tweede helft rustig verder en aanvankelijk was er weinig te beleven. Na twintig minuten was het uit het niets echter raak.

Na slecht verdedigen van Groningen ging Mike van Duinen ervandoor. De spits stuitte op Sergio Padt, maar Vito van Crooy schoot uit de rebound wel raak.

Het doelpunt deed PEC Zwolle goed. De bezoekers waren ineens de baas op het veld en invaller Gianluca Scamacca, die zijn debuut maakte voor Zwolle, en Van Crooy waren dicht bij de 2-0.

Groningen probeerde in de grimmige slotfase nog wel iets terug te doen, maar Zwolle bleef zonder al te grote problemen overeind.