Marin Cilic juicht na het bereiken van de vierde ronde
NOS Sport

Cilic na vier uur tennis en acht matchpoints toch de sterkste

Marin Cilic heeft met grote moeite de vierde ronde bereikt van de US Open. De Kroatische tennisser, de nummer zeven van de wereld, won in vijf sets van de Australiër Alex de Minaur: 4-6, 3-6, 6-3, 6-4, 7-5.

De 19-jarige De Minaur begon uitstekend aan de partij die uiteindelijk vier uur zou duren. Hij ziet er weliswaar uit als een ielige jongen van 16 jaar, maar zijn gebrek aan kracht compenseert hij met een fluwelen touch en een onnavolgbaar loopvermogen.

Fout op fout

Twee sets lang sloeg hij alles terug wat de bijna 2 meter lange Cilic op hem afvuurde. De oud-winnaar van 2014 ging vervolgens forceren en stapelde fout op fout. In de derde set slopen er echter wat foutjes in het spel van De Minaur en Cilic profiteerde daarvan.

De Australiër kwam in de vijfde set van 5-2 nog wel terug tot 5-5, maar daarna benutte Cilic uiteindelijk zijn achtste matchpoint. "Dit is absoluut een moment dat ik me zal blijven herinneren", aldus Cilic.

Bijna nieuw record

Beide mannen stapten pas om 2.22 uur plaatselijke tijd van de baan in New York, bijna een nieuw record voor de US Open. Het huidige record staat al sinds 1993 (Mats Wilander tegen Mikael Pernfors) op 2.26 uur.

Het is daarna wel twee keer geëvenaard. In 2012, toen Philipp Kohlschreiber won van John Isner en twee jaar later in de partij tussen Kei Nishikori en Milos Raonic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl