ADO Den Haag verslaat Excelsior door vier treffers El Khayati

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Goalgetter El Khayati: 'Maakte typische El Khayati-goals'

ADO Den Haag heeft, met Abdenasser El Khayati in een glansrol, een reuzensprong op de ranglijst, gemaakt door Excelsior te kloppen: 2-4. De Hagenaars stegen van de twaalfde naar de vijfde plaats,

ADO had aanvankelijk het beste van het spel. Nadat Tomas Necid in Sonny Stevens' handen had gekopt, werd Elson Hooi gevloerd en scoorde El Khayati vanaf de stip. Vlak voor de rust maakte hij met een schitterende uithaal ook de 0-2.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fortes: 'Goals veel te makkelijk weggegeven'

Ryan Koolwijk kreeg de bal aan de overkant niet langs keeper Indy Groothuizen. Excelsior had ook na rust weinig haast. Dat bood El Khayati de kans er met twee zuivere schoten een demonstratie van te maken.

Tenminste, zo leek het; Mikael Anderson en Denis Mahmudov wisten er, ogenschijnlijk vanuit het niets, toch nog een wedstrijd van te maken. ADO was daarna weer bij de les.

"Ik had vorige week een hattrick kunnen hebben, maar ik miste een penalty. Ik zei na die wedstrijd tegen mijn familie dat ik het dan maar volgende week zou doen. En dat komt nog uit ook", zei El Khayati na afloop met een glimlach.

Statistieken Excelsior-ADO Den Haag

STER Reclame