Pascal Ackermann EPA

Er staat de laatste weken geen maat op Pascal Ackermann. De Duitse sprinter van Bora won zaterdagmiddag de 98ste editie van de WorldTour-wedstrijd Brussels Cycling Classic.

Ackerman werd begin juli Duits kampioen. Daarna sprintte hij naar de zege in de Prudential Ride London. Ook won Ackermann twee etappes in de Ronde van Polen.

Stuyven tweede in Brussel

Ackermann bleef in de sprint van een flink uitgedund peloton de Belg Jasper Stuyven twee fietslengten voor. De 200 km lange wedstrijd wordt vaak in een massasprint beslist, maar de dertien hellingen onderweg nodigden ook uit tot vluchtpogingen.

Vooral de Belg Oliver Naesen was actief. Hij reed lange tijd op kop, met onder anderen de Nederlander Nick van der Lijke, maar de sprinters kenden geen genade.

Jakobsen kansloos na val concurrentie

Hoewel de finishstraat breed was, ging een aantal renners toch nog onderuit. Duits kampioen Ackermann raakte zo wat concurrenten kwijt en reed onbedreigd naar de zege. Thomas Boudat werd derde.

Het Nederlandse sprinttalent Fabio Jakobsen bleef op knappe wijze op de fiets na een val van twee AG2R-renners vlak voor hem. Hij strandde buiten de toptien,

STER reclame