Teller Elfstedentocht Maarten van der Weijden staat op 4,7 miljoen

ANP

Maarten van der Weijden heeft met zijn zwem-elfstedentocht tot nu toe 4,7 miljoen euro opgehaald. Dat maakte hij vanmorgen bekend in het Friese Burdaard, waar hij twee weken geleden na 163 kilometer en 55 uur zwemmen zijn zwemtocht moest opgeven.

Het was Van der Weijdens doel om 4,5 miljoen euro op te halen voor de financiering van 11 onderzoeken naar kanker. Door de hoogte van het bedrag kan daar nu een twaalfde onderzoek aan worden toegevoegd, schrijft Van der Weijden op Twitter.

Maarten vd Weijden
@mvdweijden
Het gaat maar door. Tussenstand 4,722 miljoen voor kankeronderzoek. We hebben daarom een 12e onderzoek; goedgekeurd door @kwf_nl, geselecteerd door @StichtingOlijf, @borstkanker en @NFKkanker, uitgevoerd door @hetAVL #brcamutatie #100%naarkankeronderzoek
7 maanden geleden

De monstertocht leidde tot grote saamhorigheid in Friesland. Tijdens de nachten werd de route van Van der Weijden verlicht door koplampen van auto's en tractoren. Ook stonden vrijwel overal mensen langs de kant om de zwemmer aan te moedigen.

Dat Van der Weijden op weg naar Dokkum uiteindelijk moest opgeven was een besluit van zijn arts. Die noemde verder zwemmen "medisch niet meer verantwoord". Van der Weijden was uitgeput.

STER Reclame