Hakim Ziyech viert de 1-0 ANP

Hakim Ziyech heeft een flink verbeterd contract bij Ajax gekregen. De 25-jarige middenvelder is door zijn club beloond voor zijn goede spel van het afgelopen jaar. Daarnaast zegt Ziyech op Ajax-TV dat hij het seizoen in Amsterdam afmaakt.

Het contract van Ziyech, dat loopt tot de zomer van 2021, is niet verlengd. "Maar zijn contract is wel opgewaardeerd", aldus een woordvoerder van Ajax. Daardoor hoort Ziyech nu bij de best betaalde spelers van de eredivisie.

De international van Marokko leek aanvankelijk deze zomer te vertrekken uit Amsterdam. Ziyech wilde graag hogerop en stond voor het WK in Rusland in de belangstelling van AS Roma, maar tot een transfer kwam het de afgelopen maanden niet.

'In de winterstop vertrek ik niet'

Mede dankzij het uitblinkende spel van Ziyech plaatste Ajax zich voor de groepsfase van de Champions League. Het afgelopen eredivisieseizoen werd hij gekozen tot Voetballer van het Jaar.

Ziyech maakt het seizoen bij Ajax helemaal af. "In de winterstop vertrek ik sowieso niet", zegt hij op Ajax-TV. "Een wintertransfer is niet ideaal en dan is het het beste het seizoen af te maken."

STER reclame