Promes hoopt snel te kunnen zingen in Spanje: 'Vamos Sevilla!'

"Vamos Sevilla, vamos campeón!" Quincy Promes spreekt al wat woordjes Spaans, en voor de fans niet de meest onbelangrijke. De aanvaller van Oranje vertelde bij zijn presentatie onder de indruk te zijn van Sevilla.

Promes was donderdagavond aandachtig toeschouwer in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Sevilla zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League ten koste van Sigma Olomouc.

Hymne

De 26-jarige Nederlander zat met een grote grijns op de tribune, schudde veel handen en genoot van de sfeer. Met name de Sevilla-hymne, die voorafgaand aan een thuiswedstrijd klinkt, maakte grote indruk op Promes.

Vorig jaar speelde hij met Spartak Moskou in de groepsfase van de Champions League bij Sevilla. "Ik kende het stadion nog van vorig jaar. Die hymne hoorde ik nu voor de tweede keer", vertelde Promes.

"Ik begrijp de tekst niet, maar het maakt veel indruk op me. Ik hoop het zo snel mogelijk mee te kunnen zingen."

Perfect

De 28-voudig international denkt in de vijfvoudig winnaar van de Europa League (voorheen UEFA Cup) een goede club voor hem te hebben gevonden. "Ik heb de afgelopen weken het team gevolgd en heb gezien hoe ze willen spelen. Ik zal er perfect bij passen."

Met de transfer is naar verluidt zo'n twintig miljoen euro gemoeid. Promes speelde de afgelopen vier seizoenen in de hoogste Russische afdeling. In Nederland speelde de aanvaller voor FC Twente en Go Ahead Eagles en in de jeugd bij Ajax en Haarlem.

Quincy Promes tijdens zijn presentatie bij Sevilla

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl