Champions League loting
NOS Voetbal

Champions League: loodzware loting PSV, Ajax tegen Bayern

PSV ontmoet in de groepsfase van de Champions League onder meer FC Barcelona. Ajax mag zich verheugen op een tweeluik met Bayern München. Dat heeft de loting in Monaco uitgewezen.

PSV kan de borst natmaken. De landskampioen treft in poule B behalve de Spaanse topclub ook Tottenham Hotspur, dat vorig jaar als derde eindigde in Engeland, en Internazionale uit Italië. PSV plaatste zich voor de groepsfase door in de play-offs overtuigend af te rekenen met BATE Borisov.

Ajax is in poule E verder ingedeeld bij Benfica en AEK Athene. De Amsterdammers overleefden drie voorrondes en keren zodoende na een afwezigheid van vier jaar terug in de groepsfase van het miljoenenbal.

De volledige loting van de Champions League

PSV kwam FC Barcelona zes keer eerder tegen in Europees verband. PSV won er één en verloor twee keer. Drie keer eindigde het duel gelijk. Opvallend genoeg wisten de Brabanders in al die duels minimaal één keer te scoren.

Met Tottenham Hotspur komt PSV maar liefst vier oud-Ajacieden tegen: Christian Eriksen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Davinson Sánchez. Vincent Janssen staat ook onder contract bij de Londense club, evenals reservedoelman Michel Vorm.

Bij Inter speelt oud-Feyenoorder Stefan de Vrij, die deze zomer transfervrij overkwam van SS Lazio.

Ajax-coach Erik ten Hag sprak voor de loting de wens uit om tegen zijn oude werkgever Bayern te spelen en wordt op zijn wenken bediend. De Duitsers, met Arjen Robben in de gelederen, werden de laatste zes jaar landskampioen en wonnen in 2013 voor het laatst de Champions League.

Benfica, tweevoudig winnaar van de Europacup I (in 1961 en 1962) eindigde vorig jaar als tweede in de Portugese competitie en rekende in de play-offs overtuigend af met PAOK Saloniki.

AEK Athene is voor Ajax op papier de makkelijkste tegenstander. Ook die club plaatste zich via de play-offs voor de groepsfase. De Griekse kampioen rekende af met Videoton uit Hongarije.

Dinsdag en woensdag

Ajax en PSV zullen in de groepsfase nooit op dezelfde dag spelen. Op 18 en 19 september staan de eerste groepswedstrijden gepland. Sinds dit seizoen begint een aantal duels al om 18.55 uur. De anderen om 21.00 uur. De finale is op 1 juni 2019 in het stadion van Atlético Madrid.

De loting leverde nog een aantal andere fraaie affiches op. Zo gaat Cristiano Ronaldo met zijn nieuwe club Juventus op bezoek bij Manchester United. De Portugees speelde tussen 2003 en 2009 voor de Engelse topploeg. Paris Saint-Germain is ingedeeld in een poule met onder meer Liverpool, met de Nederlanders Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk.

Memphis Depay speelt met Olympique Lyonnais tegen Manchester City, Sjachtar Donetsk en debutant 1899 Hoffenheim, waar oud PSV'er Joshua Brenet sinds deze zomer onder contract staat.

Groep D is op papier de eenvoudigste, met Lokomotiv Moskou, FC Porto, Schalke 04 en Galatasaray (met Ryan Donk).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl