Rafael Nadal AFP

Nadal weer ijzersterk, Verdasco elimineert angstgegner Murray

time icon

Rafael Nadal is ook de tweede ronde van de US Open vrijwel probleemloos doorgekomen. De titelverdediger gaf de Canadees Vasek Pospisil met 6-3, 6-4, 6-2 het nakijken.

De Spanjaard speelde een ijzersterke eerste set, waarin hij op eigen service maar drie punten verspeelde. Nadal kwam in de tweede set twee keer achter met 0-40. Hij wist de eerste keer een break nog af te wenden, maar zag de Canadees twee games later op 4-2 komen.

De nummer één van de wereld maakte zich boos, schroefde het tempo en zijn niveau op, waarna hij Pospisil geen kans meer gaf.

Murray uitgeschakeld

Nadals landgenoot Fernando Verdasco won eindelijk weer eens van zijn angstgegner Andy Murray. Daarbij moet wel gezegd worden dat Murray nog verre van zijn vorm is verwijderd waarmee hij drie grandslamtitels won.

Fernando Verdasco schreeuwt het uit na zijn zege op Andy Murray AFP

De Spanjaard had de Schot slechts één keer in hun veertien eerdere ontmoetingen geklopt. Dat was in 2009 op de Australian Open, toen Verdasco de halve finales haalde. Ditmaal won hij met 7-5, 2-6, 6-4, 6-4.

Murray, die na een heupoperatie op de weg terug is, speelde wisselvallig en mopperde als vanouds, maar knokte ook als vanouds voor ieder punt. Hij leek het tij te gaan keren toen Verdasco serveerde voor de winst in de vierde set. De Schot verspeelde vijf breekpunten,

Ook Del Potro op dreef

De als 31ste geplaatste Verdasco treft hierna Juan Martín Del Potro. De Argentijnse mondiale nummer drie, de kampioen van 2009, gunde Denis Kudla geen enkel breakpoint en had het slechts een set lastig met de Amerikaan: 6-3, 6-1, 7-6 (4).

Juan Martin del Potro AFP

STER Reclame