Sloane Stephens op de US Open
NOS Sport

Stephens worstelt en komt boven in New York

Titelhoudster Sloane Stephens heeft zich met veel pijn en moeite geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Amerikaanse worstelde zich met 4-6, 7-5, 6-2 langs de Oekraïense Angelina Kalinina.

Stephens maakte in de eerste ronde een sterke indruk tegen Jevgenija Rodina, maar tegen Kalinina, die voor het eerst in het hoofdschema van een grandslamtoernooi stond, liep vooral haar service twee sets voor geen meter.

In die sets benutte ze vijf van haar zes breakpoints, maar na elke break kwam ze zelf in de problemen. Ze kreeg maar liefst 18 breakpoints tegen. Door er 13 weg te poetsen trok ze de stand gelijk, waarna bij Kalinina de pijp wel leeg was.

Venus Williams door op US Open

Sister Act?

Ook Venus Williams bereikte de volgende ronde. Tegen de Italiaanse Camilia Giorgi was de Amerikaanse in twee sets klaar: 6-4 en 7-5. Mocht zus Serena later vannacht afrekenen met de Duitse Carina Witthöft dan staat er een nieuwe Sister Act op het programma. Mochten ze elkaar in derde ronde treffen dan is dat historisch.

Al hun eerdere Grand Slam-ontmoetingen vonden later in het toernooi plaats. Venus won twee titels op de US Open, Serena was zes keer de beste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl