Noussair Mazraoui Pro Shots

Mazraoui hakt knoop door en kiest voor Marokko

time icon

Noussair Mazraoui heeft zijn keuze gemaakt: de 20-jarige verdediger van Ajax verkiest het Marokkaanse elftal boven Oranje.

"Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land", zegt Mazraoui in De Telegraaf. "Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet."

Mazraoui moest de knoop doorhakken nadat hij door bondscoach Hervé Renard van Marokko was opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Malawi. De Ajacied speelde in vertegenwoordigende jeugdelftallen van Marokko en zat ook in de voorselectie voor het WK, maar speelde nog geen A-interland.

Gesprek met Koeman

Afgelopen week sprak Mazraoui met bondscoach Ronald Koeman over zijn perspectief bij het Nederlands elftal. "Ik heb niet gezegd dat ik hem ga selecteren, maar dat ik hem graag in de toekomst bij Oranje zie", vertelde Koeman afgelopen zondag in Studio Voetbal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Studio Voetbal: Koeman positief na gesprek met Mazraoui

STER Reclame