Annemiek van Vleuten EPA

Van Vleuten wint ondanks verkeerde afslag

tijd van publicatie

Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede dag op rij een zege geboekt in de Boels Ladies Tour. Na haar winst in de proloog was ze in Nijmegen ook de beste in de eerste etappe.

Maar deze overwinning voor Van Vleuten leek in rook op te gaan. Ze reed op kop, maar reed verkeerd, keerde om en won toch nog.

De reden voor haar misser? Een bord van de sponsor. "Boels was daar bezig met wegwerkzaamheden en daar stond Boels met pijlen, dus reed ik rechtdoor", aldus Van Vleuten bij Omroep Gelderland. Maar al snel had de wielrenster door dat ze fout zat. "Toen de wegwerkzaamheden begonnen, wist ik gelijk dat het geen goede route was."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Vleuten wint ondanks verkeerde afslag
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor haar verkeerde afslag had ze na een demarrage een voorsprong van veertig seconden op Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Toen ze weer op het juiste pad was, waren er nog zo'n tien seconden over. Die voorsprong bleek voldoende voor de etappewinst. "Het werd wel even een epic ritje", lacht Van Vleuten.

De wedstrijd duurt nog tot en met zondag, dan is er een afsluitende tijdrit.

STER Reclame