Zomerse taferelen in Utrecht
NOS Nieuws

Pak je zwemspullen maar, het wordt weer zomer

Nee, de zomer is nog niet voorbij. Volgende week kunnen de zwembaden weer worden gevuld en de barbecues aan: er wordt zomers weer verwacht. Vanaf zondag lopen de temperaturen op tot 25 graden.

"Zaterdag is echt het aanloopje. Dan zijn er temperaturen van 21 tot 22 graden en is het droog en zonnig", zegt weerman Peter Kuipers Munneke. Daarna gaat het kwik richting de 25 graden. "Zondag, maandag en dinsdag zijn heel warme dagen voor deze tijd van het jaar."

Ook van bewolking en neerslag is begin volgende week geen sprake.

Dit is wel echt een mooi begin van de nazomer, toch?

Peter Kuipers Munneke

De eerste dag van september is het begin van de meteorologische herfst. "Dit is wel echt een mooi begin van de nazomer, toch?", gaat Kuipers Munneke verder. "Het wordt gewoon heel lekker weer."

Normaal is het in deze periode rond de 20 graden. Eind september loopt dit al snel af naar gemiddeld een graad of 18. Nu liggen de gemiddelden ruim boven de 20.

Als we verder vooruitkijken, blijft het ook droog en zonnig. "Het blijft misschien nog wel langer zo lekker. De kans op aanhoudend droog, zonnig en warmer dan gemiddeld weer is namelijk 70 procent."

Weer droogte

Er is geen verband tussen deze komende warme nazomer en de droge en warme zomer die we achter de rug hebben. Kuipers Munneke: "Er ligt toevallig wel weer een hogedrukgebied boven Scandinavië, maar dit heeft verder niets te maken met het eerdere gebied."

Het weer is alleen geen goed nieuws voor de gedupeerden van de droogte. Er komt daardoor voorlopig geen verandering in de lage waterstanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl