De uitgebrande woning in Doetinchem
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Twaalf jaar cel voor crime passionel in Doetinchem

De rechtbank in Zutphen heeft de 54-jarige Carla T. uit Doetinchem veroordeeld tot 12 jaar cel wegens doodslag. De vrouw wordt verantwoordelijk gehouden voor brandstichting in augustus vorig jaar, waarbij een 58-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven is gekomen.

Carla T. heeft opzettelijk brand gesticht vlak bij de enige trap in een rijtjeshuis in de stad. Er ontstond een uitslaande brand, die de vrouw uit Doetinchem, die op de bovenverdieping was, het leven kostte.

De man die het huis huurde is de ex van de verdachte. Hij was op het moment van de brand niet thuis. T. zou uit jaloezie hebben gehandeld, omdat het slachtoffer bij haar ex-vriend woonde.

De dood ingejaagd

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 16 jaar cel tegen Carla T. Volgens de officier van justitie is bewezen dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan moord en opzettelijke brandstichting. "Ze heeft het slachtoffer op een afschuwelijke manier de dood ingejaagd", aldus de officier.

Ook heeft ze volgens justitie omwonenden in gevaar gebracht met haar daad. De buurt had niet direct door dat er brand woedde. Een aantal omwonenden is volgens Omroep Gelderland in allerijl geëvacueerd. Drie woningen waren door rook- en roetschade enige tijd onbewoonbaar.

De straf viel vier jaar lager uit dan de eis, omdat de rechtbank doodslag wél maar moord niet bewezen achtte.

Advertentie via Ster.nl