Frenkie de Jong weerstaat lokroep uit Barcelona: 'Ik blijf bij Ajax'

Frenkie de Jong heeft na het behalen van de groepsfase van de Champions League laten weten te willen blijven bij Ajax.

De 21-jarige middenvelder keek alvast vooruit op de loting, die donderdag plaatsvindt. Hij hoopt vurig op FC Barcelona. Op de vraag of hij met Barcelona ook tegen Ajax zou willen spelen, reageerde hij gevat. "Dat kan niet meer. Ik heb nu al een bindende wedstrijd voor Ajax gespeeld. Ik blijf bij Ajax. Het wordt een mooi jaar."

Opluchting

Er werd na afloop feestgevierd en daar kon trainer Erik ten Hag erg van genieten. Maar er was ook opluchting bij Ajax na het bereiken van de Champions League. Al plaatste Ten Hag die prestatie wel in perspectief. "Dit is prachtig voor de hele club, maar het is nog geen prijs."

Ten Hag: "We hebben een geweldig goede zomercampagne gehad. We zijn een eenheid geworden, dat zag je vanavond ook weer. We hebben soeverein gespeeld. Wat ontbrak waren de goals. Daarin zullen we effectiever moeten worden."

Klaas-Jan Huntelaar vormt in de Ajax-selectie samen met Daley Blind en Lasse Schöne het trio dat al Champions League-ervaring heeft. "We hebben een jonge groep. Die krijgen nu op een fantastisch niveau de kans om te laten zien wat ze kunnen. Ze zullen kippenvel van de hymne krijgen"

Ten Hag danst op het veld: 'Hier kan ik wel even van genieten'

Aanvoerder Matthijs de Ligt prees de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. "We zijn drie voorrondes op de been gebleven. Vandaag hebben we de nul gehouden. Al had ik liever wel gezien dat we eerder hadden gescoord. We hebben te veel kansen laten liggen."

Huntelaar nam ook alvast een voorproefje op de loting. "Lokomotiv Moskou moeten we kunnen hebben. En Borussia Dortmund is lekker dichtbij." Ook Erik ten Hag hoopt op een specifieke tegenstander: "Bayern München!", doelend op zijn verleden bij die club.

Huntelaar verlangt naar de hymne

STER reclame