Kiki Bertens
NOS Sport

Bertens na flitsende eerste set via Plísková verder in New York

Kiki Bertens heeft haar goede vorm uit Cincinnati meegenomen naar New York. Ruim een week na haar zege bij het prestigieuze hardcourttoernooi wint ze in de eerste ronde van de US Open met 6-0, 7-5 van de Tsjechische Kristýna Plísková, de nummer 95 van de WTA-ranglijst.

Bertens had zeker in de eerste set weinig te duchten van de tweelingzus van wereldtopper Karolína Plísková. De Wateringse bulkte van het zelfvertrouwen en pakte de eerste set in 23 minuten.

Daarna had Bertens het lastiger. Ze gaf een 3-0 voorsprong uit handen, maar brak de Tsjechische op 6-5 mede dankzij twee dubbele fouten van Plísková. "Ze ging een stuk beter serveren en dan wordt het lastiger", legde Bertens na afloop uit.

Bertens: 'Het is een grote chaos hier'

Met haar zege in Cincinnati stijgt ook de verwachting van Bertens, ook bij de US Open. Niet voor niks staat ze de pers te woord in de grote perszaal. "Ik probeer gewoon lekker mijn dingen te doen", zei Bertens.

"Dit is een nieuw toernooi, we zien wel waar dit eindigt", ging ze verder. "Ik voel me vrij relaxed. Ook vandaag heb ik vrij lekker gespeeld en ik hoop dat ik dit kan vasthouden."

Derde keer

Voor de derde keer in haar loopbaan klopte Bertens Plísková. In 2012 won ze in Fès haar eerste WTA-titel, na een zege op de Tsjechische in de kwartfinales.

Bertens bereikte voor de derde keer de tweede ronde van de US Open. Om voor het eerst de derde ronde in New York te halen moet de nummer 13 van de wereld winnen van de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo, nummer 193 van de wereld, die haar landgenote Christina McHale met 6-1, 7-6(1) versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl