Marie Laguerre

Verdachte aangehouden vanwege slaan van vrouw bij terras in Parijs

De Franse politie heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij eind juli op een terras in Parijs een 22-jarige vrouw sloeg. Een bewakingscamera legde het vast. De video ging de hele wereld over en maakte veel los.

De verdachte is de 25-jarige Firas M. Met behulp van videobeelden en andere informatie is zijn identiteit achterhaald, schrijft de krant Le Parisien. Daardoor kwam de politie ook achter zijn telefoonnummer.

Firas M. zat sinds begin augustus op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis vanwege een andere rechtszaak, zegt een politiebron tegen de krant. Omdat de politie kon zien dat zijn telefoon in de buurt van het ziekenhuis werd gebruikt, kon ze een link leggen met de patiënt.

Gewelddadig

Omdat het ziekenhuis aan het medisch geheim gebonden is, volgde een "moeilijke samenwerking", zegt een politiebron. M. wordt omschreven als onevenwichtig en gewelddadig. Het slachtoffer, de 22-jarige Marie Laguerre, moet morgen naar het politiebureau om de verdachte te identificeren.

Laguerre was onderweg naar huis toen een man haar pad kruiste. Hij maakte volgens haar "vernederende geluiden" naar haar en daar zei ze iets van. Daarop kreeg Laguerre eerst een asbak naar haar hoofd gegooid. Vrijwel direct daarna liep hij naar haar toe en sloeg haar hard in het gezicht.

Man gooit asbak en slaat voorbijgangster voor vol terras in Parijs

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl