Beste uit het Oog

Bij de aanhouding van Jos B. in Spanje speelde het FAST-team van de politie een grote rol. Normaal spoort dat team gevluchte tbs'ers en veroordeelde mensen die zich niet melden op. Danielle Los legt uit waarom waarom FAST toch betrokken was bij het opsporen van de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen.

Politicoloog André Krouwel legt het nut en noodzaak uit van wetenschappelijke bureaus van politieke partijen uit.

Gemiddeld genomen liegen we een paar keer per dag. Maar onze neus groeit niet, zoals bij Pinokkio. Sophie van der Zee onderzoekt hoe we wel kunnen zien dat de ander liegt.

En we hadden een bijzonder gesprek met Bram Grisnigt. Hij is een van de laatste Engelandvaarders, mensen die in de Tweede Wereldoorlog naar Engeland vertrokken, die nog leeft.

Het Beste uit het Oog

De Stemming van Vullings en Van Weezel

De Tweede Kamer is nog niet eens terug van reces, toch was het een week waarin er erg veel gebeurde in Den Haag. Het is dus maar goed dat de politieke dieren Joost Vullings en Max van Weezel er na een zomerstop weer zijn met een nieuwe De Stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met het Oog op Morgen.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke stapte onverwacht op nadat uit was gekomen dat hij jaren geleden een 'kortstondige seksuele relatie' had met een jongere fractiemedewerkster. Ook was het de week waarin Geert Wilders besloot zijn cartoonwedstrijd af te blazen, omdat de veiligheid van mensen in gevaar was. En dan is er nog steeds de kwestie van de dividendbelasting, waar het ook deze week weer veelvuldig over ging op het Binnenhof.

De Stemming van Vullings en Van Weezel

STER reclame