Bo Bendsneyder zorgde bijna voor een sensatie bij de kwalificaties voor de TT van Assen in de Moto3-klasse. ANP

Er is nog geen duidelijkheid over de komst van motorcoureur Bo Bendsneyder naar het Nederlandse Moto2-team NTS RW Racing GP. Dat zegt teammanager Jarno Janssen. Bendsneyder moet vertrekken bij zijn huidige team Tech3 en zoekt elders onderdak.

NTS RW Racing GP liet eerder deze maand weten de Nederlander in te willen lijven. Een voor vandaag gestelde deadline wordt echter niet gehaald, zo laat Janssen telefonisch weten. Bij Bendsneyders huidige Franse team Tech3 is in 2019 geen plaats meer voor de 19-jarige coureur.

Bendsneyder stapte dit jaar over van de Moto3 naar de Moto2-klasse. Hij maakt echter een moeizaam seizoen door en wist nog geen enkele keer in de punten te rijden. In de Moto3-klasse eindigde hij de afgelopen seizoenen als 14de en 15de in de WK-stand.

Bendsneyder in actie tijdens de TT van Assen dit jaar ANP

"Misschien ben ik heel erg optimistisch geweest met de genoemde deadline", aldus oud-coureur Janssen. "We hebben tijdens de GP op Silverstone (afgelopen weekend, red.) veel gesprekken gevoerd, ook hele positieve, met Nederlandse en buitenlandse partijen. Ik heb nog een paar dagen nodig om alles op een rijtje te zetten en te zien waar we nu staan. We wachten op een groot aantal beslissingen van sponsoren voordat we de rekening op kunnen maken."

Geld nodig

Bensneyder zal zelf geld mee moeten nemen naar zijn nieuwe team. Een crowdfundingsactie die door de jonge Nederlander werd gestart, loopt nog. Maandagochtend stond de teller op ruim 300 donateurs die gezamenlijk iets meer dan 9000 euro doneerden. Hoeveel geld er precies nodig is om de komst van Bendsneyder rond te maken wil Janssen niet zeggen. Het gaat vermoedelijk om enkele tonnen.

Janssen maakt zich zorgen over de toekomst van Bendsneyder: "Het gaat mij aan het hart dat we misschien geen Nederlander in de Moto2 kunnen brengen. Ik zou dat niet leuk vinden, maar ik heb altijd aangegeven dat wij een bedrijf runnen. Dat bedrijf maakt kosten en die moeten linksom of rechtsom gedekt worden."

Een beslissing moet snel vallen, erkent de oud-coureur: "Er zit veel druk achter, voor alle partijen. Er zijn nu ook andere rijders die een beetje in de wacht staan. Dat gaan ze geen weken doen. Komende week moet zeker een beslissing vallen."

Bendsneyder zelf was niet bereikbaar voor een reactie.

STER reclame