Karim Benzema maakte twee doelpunten voor Real Madrid tegen Girona
NOS Voetbal

Real Madrid komt eerste schrik te boven en wint nu wel in Girona

Real Madrid is na twee speelronden koploper in La Liga. Na de 4-1 zege op Girona is Real net als Barcelona nog ongeslagen, maar het doelsaldo van de Madrilenen is een stuk beter.

Vorig seizoen leed Real Madrid nog een veelbesproken 2-1 nederlaag tegen het bescheiden Girona en ook nu kwamen de Catalanen op voorsprong. Nacho wist na een kwartier spelen de inzet van Lozano nog te blokkeren, maar in de rebound schoot Borja Garcia de bal snoeihard in de kruising.

Ook daarna joeg de thuisploeg Real nog een paar keer de stuipen op het lijf met vlijmscherpe counters.

Girona juicht na de openingstreffer tegen Real Madrid

De ploeg van Julen Lopetegui, die wederom doelman Keylor Navas verkoos boven de van Chelsea overgenomen Thibaut Courtois, overleefde de hachelijke momenten en kreeg zelf een grote kans via Sergio Ramos.

Ramos kopte de bal eerst nog voor het doel langs, maar kreeg even later toch de gelijkmaker op zijn naam. De aanvoerder mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Marco Asensio was gevloerd in de zestien meter. Ramos verschalkte Girona-doelman Yassine Bono met een klassieke 'panenka'.

  • Pro Shots
    Marco Asensio voelt het contact met Marc Muniesa...
  • Pro Shots
    ... en gaat als een stervende zwaan naar het gras.
  • Pro Shots
    Muniesa kan zijn ogen niet geloven: een strafschop?
  • Pro Shots
    Sergio Ramos trekt zich er niets van aan en scoort met een stiftje.

De strafschop leek wat makkelijk gegeven en vanaf dat moment was arbiter Juan Martínez de gebeten hond in Girona. Na rust was de woede echter getemperd en het verzet van Girona gebroken. Zeker nadat ook Karim Benzema een strafschop had verzilverd en Gareth Bale uit een fraaie uitbraak de 3-1 op het scorebord zette.

Isco bediende Bale met een heerlijk passje, waarop de pijlsnelle Welshman vanaf de middenlijn iedereen zijn hielen liet zien. Dat was de 150ste treffer van Bale in clubverband (Southampton, Tottenham Hotspur en Real Madrid).

Karim Benzema, die aan het begin van de wedstrijd nog een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel, werd nu na videoarbitrage wel in het gelijk gesteld. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Door de overwinning is Real Madrid samen met FC Barcelona, dat zaterdag met moeite won van Real Valladolid (1-0), nog ongeslagen in La Liga. Dankzij het betere doelsaldo is Real Madrid koploper.

Valencia verliest van Espanyol

Eerder op de avond verloor Valencia, de nummer vier van vorig seizoen, met 2-0 van Espanyol. Esteban Granero schoot na een uur spelen een vrije trap feilloos achter doelman Neto en een paar minuten later verdubbelde Borja Iglesias de score.

De zege van de tweede club van Barcelona was even verrassend als verdiend: nooit eerder kreeg Valencia onder trainer Marcelino García Toral meer schoten op doel tegen dan de negen pogingen van Espanyol.

De nederlaag was opmerkelijk aangezien Espanyol historisch gezien de favoriete tegenstander is van Valencia. Van alle clubs uit de hoogste Spaanse klasse won de club uit de sinaasappelstad juist het vaakst van Espanyol (78 keer).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl