Van der Poel valt en eindigt wereldbekerseizoen MTB als tweede

Mathieu van der Poel is het wereldbekerseizoen mountainbiken geëindigd op de tweede plaats in het algemeen klassement. In de laatste wedstrijd, in het Franse La Bresse, werd hij vierde achter winnaar Nino Schurter. Dat zinde hem niks.

Van der Poel deed lang mee om de overwinning, maar door materiaalpech en een slippertje in de laatste ronde kon hij de Zwitserse wereldkampioen, die al zeker was van de wereldbeker, niet meer bijhouden.

De 23-jarige Nederlander werd ook nog gepasseerd door Gerhard Kerschbaumer, de Italiaans kampioen, en de Franse thuisrijder Maxime Marotte.

Het verhaal-Van der Poel is bekend: hij kan alles op een fiets. Hij is Nederlands kampioen veldrijden, mountainbiken en wielrennen op de weg. MTB heeft momenteel de hoogste prioriteit voor hem, omdat hij zich wil plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Neff grijpt wereldbeker bij de vrouwen

De Zwitserse Jolanda Neff sleepte na haar eindzege in 2014 en 2015 voor de derde keer de wereldbeker in de wacht. Ze sloot de zeven wedstrijden tellende reeks in stijl af door ook in Frankrijk te zegevieren.

Jolanda Neff

Alleen Annika Langvad kon nog roet in het eten gooien. De Deense had de eerste en derde race gewonnen, maar verspeelde in de vierde haar leidende positie met de twaalfde plaats. Neff won vervolgens de vijfde, zesde en zevende wedstrijd.

Anne Tauber, die in de eerste wedstrijd in Stellenbosch knap derde werd, eindigde in La Bresse als zesde en in de eindrangschikking werd ze vijfde.