Ali Messaoud viert feest

Excelsior klopt NAC in Breda

Excelsior heeft met 2-0 gewonnen van NAC in Breda. Daarmee versloeg Excelsior ook Mitchell van der Gaag, vorig jaar nog trainer in Rotterdam, maar nu aan het roer bij NAC.

Excelsior kwam snel op voorsprong door Ali Messaoud, die uit de draai raak schoot. Voor de rust was het sterkere Excelsior dicht bij meer succes toen Elías Már Omarsson via de vingers van Karol Niemczycki de lat trof.

VAR-penalty

De thuisploeg kwam ongetwijfeld met goede intenties uit de kleedkamer, maar binnen een paar minuten verdubbelde Excelsior de voorsprong. Mikael Anderson brak aan de zijkant door, legde de bal terug en Jeffry Fortes schoof de bal binnen.

Na bijna zeventig minuten mocht NAC Breda een strafschop nemen. Dat gebeurde na ingrijpen van de VAR, die constateerde dat de bal op de hand van Jurgen Mattheij kwam. De penalty werd door Mitchell te Vrede zwak ingeschoten en Excelsior-keeper Sonny Stevens keerde de inzet. Na de gemiste penalty bloedde de wedstrijd dood en droogden de kansen op in een matig duel.