Ousmane Dembélé heeft gescoord voor FC Barcelona
NOS VoetbalAangepast

Dembélé bewijst zijn waarde bij Barça, Griezmann goud waard voor Atlético

FC Barcelona heeft zijn tweede competitiewedstrijd gewonnen. Bij het gepromoveerde Real Valladolid werd het 0-1.

Barça had het lastig. Het zompige veld zag er al snel uit of het door mollen omgeploegd was en Valladolid posteerde tien man achter de bal.

Toch kwamen er uit snelle combinaties kansen. Maar met name de bedrijvige Ousmane Dembélé, die sinds zijn overgang van Borussia Dortmund (prijskaartje 120 miljoen euro) pas vijf keer had gescoord voor Barcelona, was ongelukkig in de afwerking.

Doelpunt Dembélé

Tien minuten na rust maakte Dembélé dat goed door op aangeven van Sergi Roberto, die de bal knap terug kopte, de bevrijdende 0-1 binnen te schuiven.

Nadat een treffer van Luis Suárez terecht werd geannuleerd - de Uruguayaan stond in buitenspelpositie - leek het in blessuretijd toch nog mis te gaan voor Barça.

De vreugde bij Valladolid verstomde toen de gelijkmaker na lang beraad met de videoarbiter werd teruggedraaid. Ook die beslissing bleek terecht.

Antoine Griezmann viert zijn treffer tegen Rayo Vallecano

Atlético Madrid heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Diego Simeone won in eigen huis op karakteristieke wijze met 1-0 van stadgenoot Rayo Vallecano.

In het eigen Wanda Metropolitano kreeg Atlético al vroeg in het duel een tegenvaller te verduren. Rechtsback Juanfrán moest naar de kant met een dijbeenblessure.

Omdat de van PSV-overgenomen Santiago Arias nog niet tot de wedstrijdselectie behoorde, nam middenvelder Thomas Partey de positie van Juanfrán over.

Desondanks had Atlético weinig te vrezen van de gepromoveerde tegenstander. Met kenmerkend geduld wachtte de thuisploeg op de openingstreffer en die kwam na ruim een uur van de voet van Antoine Griezmann. De Franse spits schoot na een doorgekopte corner van dichtbij raak.

Voor het duel tegen Rayo Vallecano mocht Antoine Griezmann en zijn ploeggenoten Thomas Lemar en Lucas Hernandez pronken met de wereldbeker

Oblak redt Atlético

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Atlético, maar in de laatste tien minuten kroop Rayo Vallecano opeens uit zijn schulp. Doelman Jan Oblak zorgde met twee fabelachtige reddingen alsnog voor de drie punten.

Tien dagen geleden pakte Atlético de Super Cup door Real Madrid in Tallinn na verlengingen met 4-2 te verslaan. Maandagavond speelde Atlético in de seizoensouverture met 1-1 gelijk tegen Valencia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl