Michael Breij maakt de 1-0 voor Groningen

Eerste punten Groningen na winst op De Graafschap

FC Groningen heeft in de derde wedstrijd van het seizoen de eerste punten gepakt. Op De Vijverberg was de ploeg met 1-0 te sterk voor De Graafschap. Michael Breij - die voor het eerst in de basis stond - maakte het enige doelpunt.

Bij Groningen was het deze week onrustig. Tom van Weert en Jesper Drost kregen te horen dat ze niet in de basis zouden starten, uitten daarover hun onvrede en zaten in Doetinchem niet bij de selectie. Bij De Graafschap zou Furdjel Narsingh starten, maar hij was te laat vanwege een file. Daryl van Mieghem begon voor hem in de basis.

Doelpunt net voor rust

In de eerste helft was De Graafschap meer in balbezit, maar dreiging bleef uit. Die kwam er wel van Groningen, vooral bij counters over de flanken. Uit zo'n aanval kwam ook het doelpunt van Michael Breij, net voor rust.

De Graafschap oogde in de tweede helft dreigender, maar de echte kansen kwamen pas in de slotfase. Stef Nijland schoot net naast en kort voor tijd kreeg Jordy Thomassen de kans op de 1-1. In de rebound na een schot van Robert Klaasen stond hij ineens oog in oog met Sergio Padt, maar de keeper van Groningen behoedde zijn club voor nieuw puntenverlies.

Henk de Jong: 'We moeten weer normaal doen'

Henk de Jong is na afloop duidelijk over de nederlaag: "Terecht", maar hij heeft wel flinke aanmerkingen op de arbitrage. "We moeten weer normaal doen en kappen over die VAR. Gewoon fluiten bij een overtreding, bam. Ik heb er een aantal gezien, schandalig."

Danny Buijs is natuurlijk in zijn nopjes met de eerste overwinning. "In zo'n eindfase wordt je wel een paar jaar ouder. "