Maximilian Schachmann klopt Mohoric, Dumoulin en Politt in de tweede etappe van de Ronde van Duitsland AFP

Tom Dumoulin is in de tweede etappe van de Ronde van Duitsland, zijn eerste serieuze wedstrijd na de Tour de France, net niet geslaagd in een fraaie dubbelslag.

In de heuvelachtige rit naar Trier reed Dumoulin op het laatste klimmetje onder anderen Tourwinnaar Geraint Thomas uit het wiel, sprokkelde onderweg bovendien twee bonificatieseconden, maar legde het uiteindelijk in de sprint van een klein groepje af tegen medevluchter Maximilian Schachmann.

Spierballen

Nadat een vluchtpoging van vier man, onder wie de Nederlander Etiënne van Empel (Roompot), en een ontsnapping van zeven man op niets uitgelopen waren spatte het peloton op een venijnig klimmetje op 7 kilometer van de meet uiteen.

Dumoulin was sterk, kwam als tweede boven, ging door en kreeg Schachmann mee. Matej Mohoric, vorige week nog winnaar van de BinckBank Tour, en Nils Politt sloten in extremis nog aan.

57ste zege voor QuickStep

Van de vier bleek Schachmann uiteindelijk het snelst in de sprint en zorgde daarmee voor de 57ste overwinning voor zijn Belgische ploeg. Hij nam ook de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Álvaro José Hodeg, die donderdag de eerste etappe won.

Achter Schachmann eindigde Mohoric als tweede. Dumoulin werd derde en staat in het algemeen klassement nu vier seconden achter de Duitser.

WK-vorm

Dumoulin probeert zich via de vierdaagse Ronde van Duitsland, dat voor het eerst in dertien jaar weer op de internationale wielerkalender staat, in vorm te rijden voor het WK eind september in Innsbruck.

De kopman van Sunweb heeft met Tom Stamsnijder, Lennard Kämna, kersverse aanwinst Cees Bol en stagiair Nils Eekhoff slechts vier helpers ter beschikking in Duitsland.

STER reclame