NOS Nieuws

Kamperen op eenouderveldje populairder: 'Iedereen zit hier in hetzelfde schuitje'

Eenoudervakanties worden populairder en dat merken ze ook op Nederlandse campings. Die zijn zogenoemde eenouderveldjes gaan aanbieden, blijkt uit een rondgang van het Jeugdjournaal langs campings en reisorganisaties.

De campings zeggen met de veldjes te zijn gestart na vragen van gasten. Daarbij is het idee vooral dat alleenstaande ouders dan makkelijk op elkaars kinderen kunnen passen. De veldjes zijn nadrukkelijk niet bedoeld als datelocatie.

Maar wat vinden ouders nu eigenlijk van zo'n eenouderveldje? Het Jeugdjournaal ging langs bij twee campings en sprak met René en Ellen. Makkelijk contact kunnen maken is voor de twee de voornaamste reden om met de caravan op de speciale veldjes te gaan staan.

  • NOS
    Ellen
  • NOS
    René

"Er zijn hier heel veel kinderen die met elkaar kunnen spelen. En als alleenstaande ouder heb je sneller contact met andere ouders", aldus René. Dat is ook zo bij Ellen: "Als je een gezin met een vader en een moeder hebt en die doen bijvoorbeeld een spelletje, dan voel je je vaak al snel wat bezwaard om daar naartoe te stappen. De drempel is dan ietsjes hoger. Hier is dat makkelijker."

In de avond is het gezellig

"Het is niet dat je eenzaam bent, hoor", zegt Ellen, maar ze voelt zich wel meer op haar gemak tussen andere alleenstaanden. "Je kan even een kopje koffie bij de buren drinken of iets lenen dat je bent vergeten. Zo van 'goh ik ben wasmiddel vergeten, mag ik dat even van je lenen?'. Dat is veel prettiger."

Het een kan dan nog weleens tot het ander leiden. "Iedereen zit hier in hetzelfde schuitje, dus je hebt in eerste instantie iets om over te praten", zegt René. "En ja, 's avonds is het gezellig en kan je het met elkaar ergens anders over hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl