Een van de in beslag genomen schildpadden in Spanje
NOS Nieuws

Grootste illegale schildpaddenboerderij van Europa ontdekt op Mallorca

Op Mallorca is een illegale schildpaddenboerderij ontmanteld. Volgens de Europese politieorganisatie Europol was het waarschijnlijk de grootste in zijn soort in Europa. Een bende verkocht de dieren voor prijzen tot wel 10.000 euro per stuk.

Op de boerderij troffen agenten exemplaren aan van veertien van de vijftig meest bedreigde schilpaddensoorten. Er zaten schildpadden tussen uit de VS, Canada en Mexico en Zuid-Afrika.

In totaal nam de Guardia Civil meer dan 1100 schildpadden en 750 eieren in beslag tijdens operatie Coahuila. En dat worden er meer, want tweehonderd van de schildpaddenvrouwtjes staan op het punt om eieren te leggen.

De politie nam meer dan 1100 schildpadden in beslag

Het onderzoek naar de bende begon anderhalf jaar geleden nadat op het vliegveld van Mallorca een lading schildpadden van de boerderij was onderschept. Ze vielen door de mand omdat de ladingspapieren niet klopten. Uit het onderzoek bleek dat de dieren via een dierenwinkel voor exotische dieren in Barcelona het land uit werden gesmokkeld.

Drie mensen zijn gearresteerd: twee op Mallorca en een in Barcelona. Ze worden verdacht van het overtreden van de flora- en faunawetgeving, het smokkelen van beschermde diersoorten en witwassen. Drie anderen worden verhoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl