Marin Cilic vorig jaar in Rotterdam ANP

Het deelnemersveld van de 46ste editie van het ABN Amro-tennistoernooi wordt met de week aantrekkelijker. Directeur Richard Krajicek heeft na Nick Kyrgios, Kei Nishikori en Hyeon Chung ook de komst van Marin Cilic aangekondigd.

De 29-jarige Kroaat is de nummer zeven van de wereld. Hij is nu in New York om te proberen voor de tweede keer in zijn loopbaan de US Open te winnen. Dat deed hij in 2014 ten koste van de Japanner Nishikori, die in februari dus ook naar Rotterdam komt.

Krajicek: "Cilic is inmiddels een vertrouwd gezicht in Rotterdam. Hij heeft bij ons al een aantal mooie resultaten geboekt, met zijn finaleplaats in 2014 als hoogtepunt. Hij is slechts één van de zes spelers die sinds 2010 een grandslamtitel wist te winnen."

Komt Kyrgios nu wel?

Opvallender dan de komst van Cilic is misschien wel het vastleggen van 'bad boy' Kyrgios. Alweer. De Australiër zou al twee keer eerder komen, maar een blessure en zijn wens om aan het NBA All Star-weekend mee te doen gooiden roet in het eten.

Nick Kyrgios EPA

Krajicek: "Kyrgios is in veel opzichten een spraakmakende speler, maar zijn briljante tennis staat bij mij voorop. Je ziet hem soms dingen op de baan doen, waarvan je eigenlijk denkt dat het niet mogelijk is."

Het nieuwe contact tussen Kyrgios en Krajicek kwam op Twitter tot stand. Op de vraag van iemand of hij eindelijk naar Rotterdam wilde komen, antwoordde Kyrgios: "Ik zou het graag willen. Om welke reden dan ook is het nog niet gebeurd." Krajicek reageerde meteen.

Chung is de minst bekende van de vier vastgelegde spelers. De Zuid-Koreaan won vorig jaar het officieuze WK voor de beste acht spelers onder 21 jaar en gaf daar dit jaar een vervolg aan met een halvefinaleplaats bij de Australian Open.

Roger Federer won vorig jaar het ABN Amro-toernooi en zei na afloop dat het hopelijk niet zijn laatste keer in Nederland was. Wordt hij de volgende speler die Krajicek contracteert?

STER reclame