Doden en gewonde bij steekpartij in voorstad Parijs

time icon Aangepast

In een voorstad van Parijs heeft een man zijn moeder en zus doodgestoken. Een derde persoon, een vrouwelijke voorbijganger, raakte zwaargewond. De aanvaller is door de politie gedood.

Het motief van de dader is onduidelijk. De zaak wordt door de openbaar aanklager in Parijs vooralsnog niet als terreurdaad behandeld, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb.

Volgens Collomb had de man ernstige psychische problemen en was hij bij de autoriteiten bekend als iemand die terrorisme verheerlijkte. De minister zegt dat de man zijn moeder in haar huis doodde met een mes en de twee anderen buiten neerstak.

De politie zette vanochtend na de steekpartij direct de omgeving af:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden en gewonde bij steekpartij in voorstad Parijs

Verschillende Franse media meldden dat de man zich vanochtend na zijn daden in de voorstad Trappes terugtrok in een pand en "Allahoe akbar" riep. Toen hij naar buiten kwam, werd hij door de politie uitgeschakeld.

Islamitische Staat eiste even later via een verklaring de aanval in Parijs op en sprak van een strijder van IS, maar dat werd verder niet onderbouwd. De terreurorganisatie eiste in het verleden vaker op opportunistische wijze aanvallen op, ook al was er geen bewezen link tussen daders en IS.

Collomb heeft op Twitter zijn medeleven uitgesproken met de slachtoffers en hun nabestaanden.

STER Reclame