De vader van Nsimire flyerde: waar is ze? ANP

Het vermiste 14-jarige meisje Nsimire Massembo uit Den Haag is terecht. Ze is in goede gezondheid aangetroffen. Waar ze is geweest, heeft de politie niet bekendgemaakt. Niemand is gearresteerd.

Agenten vonden haar vandaag na een tip in Den Haag. Het meisje liep alleen over straat. Ze is meegenomen naar het bureau, waar wordt gekeken hoe het met haar gaat en wat zij nodig heeft, schrijft Omroep West.

Vader Baderha Massembo is heel blij. "Ik heb het gehoord, maar ik heb haar nog niet gesproken." Hij hoopt zijn dochter nog vanavond in zijn armen te kunnen sluiten, maar hij realiseert zich dat het nog de vraag is of dat gaat gebeuren.

Welkom thuis!

Hij heeft altijd hoop gehouden dat Nsimire zou worden gevonden. "We hebben gewoon kunnen slapen." Het eerste dat hij straks tegen haar gaat zeggen: "Welkom thuis!"

Nsimire was sinds 27 juli vermist. Ze ging die dag bij een vriendin logeren, maar vertrok daar ook weer.

Ze werd de zaterdag daarna voor het laatst gezien. Sindsdien ontbrak van haar ieder spoor. Haar telefoon was op 2 en 4 augustus nog actief in de buurt van het Newtonplein in Den Haag. Ook werd haar ov-chipkaart op zondag 29 juli nog gebruikt.

STER reclame