'Als Ødegaard meer gaat scoren is hij goud voor Vitesse'

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ødegaard blij met zijn overstap naar Vitesse
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

0-4 werd het maar liefst toen Vitesse vorig seizoen op bezoek kwam bij sc Heerenveen. Een pijnlijke nederlaag waar Martin Ødegaard aan terug moest denken toen de Arnhemmers onlangs bij hem aanklopten.

"Ik dacht: ik speel liever met dan tegen Vitesse", zegt de van Real Madrid gehuurde middenvelder op zijn eerste trainingsdag voor zijn nieuwe club. "De speelstijl past bij mij en het is een stapje hoger dan Heerenveen."

De keuze voor Vitesse is dan ook een heel bewuste. Ødegaard kon ook in andere competities de speelminuten maken waarnaar hij op zoek is, maar de Noor heeft anderhalf seizoen mogen ervaren dat de eredivisie bijzonder geschikt is voor zijn ontwikkeling.

Gehaald als '10'

Toch kwam Ødegaard in de 38 eredivisiewedstrijden die hij tot nu toe speelde tot slechts twee goals en vier assists. Maar dat was als rechtsbuiten en "ik speel liever op 10".

Marc van Hintum benadrukt dat de 12-voudig international bij Vitesse wel voor diens favoriete positie is aangetrokken. De technisch directeur denkt dat Ødegaard in die rol tot veel mooiere statistieken kan komen.

"Hij weet zelf ook dat zijn rendement omhoog moet. Maar als hij die positie goed invult, kan hij goud zijn voor Vitesse."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Hintum: Ødegaard kan van goud zijn voor Vitesse

Want Van Hintum ziet in de 19-jarige Ødegaard nog steeds de enorme potentie die hem op 16-jarige leeftijd door scouts van vrijwel elke Europese topclub werd toegedicht.

Bovendien heeft ook Real Madrid, de club die het supertalent begin 2015 binnen hengelde, daar volgens Van Hintum nog steeds volop vertrouwen in. "Dat blijkt wel uit het feit dat Real niet wilde meewerken aan een optie tot koop, terwijl wij dat graag wilden."

"Maar met het oog op zijn toekomst wordt dit een erg belangrijk seizoen. Als Martin nu de verwachtingen kan waarmaken, ligt de wereld voor hem open."

STER Reclame