Jan Roelfs, Gio Lippens en Leo Driessen aan tafel bij het Sportforum
NOS Sport

'Kiki-hype kan Bertens op US Open parten spelen'

Dafne Schippers kan wat leren van Kiki Bertens, wordt met een kleine knipoog geconcludeerd in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Verder is er aandacht voor Ajax en PSV en de opmerkelijke transfer van wielrenner Niki Terpstra.

Vol emotie pakte Bertens in Cincinnati de grootste prijs uit haar loopbaan. Tenniscommentator Jan Roelfs keek er vol bewondering naar en looft haar nieuwe aanpak.

"Ze heeft zich afgesloten van sociale media, heeft zelfs geen whatsapp meer. Afsluiten van de buitenwereld, zodat je je goed kunt focussen."

"Dat zou een goed advies zijn voor Dafne Schippers om te doen", mengt Gio Lippens zich.

Roelfs: "Als ik als voetbalcommentator naar een WK ga, kijk ik ook niet op mijn eigen sociale mediakanalen. Dat kan je toch gaan beïnvloeden."

'Bertens kan halve finales US Open halen'

Door haar zege wordt Bertens als outsider gezien voor de titel op de US Open, al lijken de forumleden daar nog niet helemaal zeker van.

Lippens: "Ik vrees dat de Kiki-hype in Nederland dan weer groot gaat worden. Dat kan haar toch weer parten gaan spelen."

Roelfs: "Die hype is in Nederland voelbaar, maar op het moment dat je een grandslam speelt, dan vangt een coach of een vriend veel media-aandacht en contact op. Een speelster wordt vrijgehouden van veel contacten, dus dan valt het wel mee met de hype. Ze kan de halve finales halen."

Vertrouwen in Van Bommel

Krijgen we twee Nederlandse clubs in de Champions League? PSV speelt vanavond bij BATE Borisov, Ajax ontvangt woensdag Dinamo Kiev. Lastige duels, stellen de kenners aan tafel. Volgens Roelfs kan de coach de doorslag geven.

"Van Bommel is natuurlijk een winnaar, een overlever, een strijder", vindt de NOS-commentator. "Dit soort duels gaat om overleven. Goed voetbal hoeft niet gespeeld te worden. Je moet gewoon die Champions League halen. Ik heb er wel vertrouwen in dat hij zo zijn elftal kan neerzetten dat PSV daar kan scoren."

Mark van Bommel en Bert van Marwijk tijdens de training in het stadion van Borisov

Roelfs schat ook de trainer van Ajax hoog in. "Dat is ook een tactisch brein die geen gekke dingen zal doen in de Arena. Hij zal tegen Kiev niet vol op de aanval gaan spelen."

"Hij heeft tot nu toe niet anders gedaan, hoor", breekt Fox Sports-commentator Leo Driessen in. "Hij stelt elke keer een onevenwichtige ploeg op. Wil hij dat niet doen, dan moet hij Dusan Tadic of Hakim Ziyech eruit laten en dat gaat -ie niet doen."

'Overstap Terpstra naar Direct Energie niet zo gek'

Ook de opmerkelijke wielertransfer van de afgelopen sportweek komt ter sprake: Niki Terpstra verlaat QuickStep en gaat rijden voor Direct Energie, een relatief kleine Franse ploeg.

Lippens, al jarenlang een van de wielerstemmen van Langs de Lijn, snapt Terpstra wel. "Het is hem nooit gelukt om een Touretappe te winnen. Hij krijgt nu veel meer vrijheid dan bij QuickStep, waar hij moest knechten voor Fernando Gaviria. Winnen in de Tour is echt een droom voor hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl