NOS NieuwsAangepast

Rihanna vraagt kabinet om geld voor onderwijs, Kaag reageert: 'Muziek in onze oren'

Zangeres Rihanna heeft premier Rutte en minister Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking gevraagd 100 miljoen dollar te doneren voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Op Twitter schrijft ze: "Ik weet dat Nederland in februari steun wilde toezeggen voor wereldwijde scholing, dus ik zou het leuk vinden als jullie je bij mij aansluiten."

De zangeres uit Barbados wil dat Nederland de 100 miljoen dollar geeft aan de organisatie Global Partnership for Education, waarvan ze ambassadeur is. Het bedrag zou overhandigd moeten worden op een festival op 29 september. Ze besluit haar bericht aan Rutte en Kaag in het Nederlands: "Dank je!"

Minister Kaag heeft de zangeres via Twitter geantwoord. Ze schrijft dat ze haar plannen volgende maand tijdens de week van de vergadering van de Verenigde Naties in New York bekend zal maken. Ze hoopt Rihanna daar te zien.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat onderwijs wereldwijd hoog op de agenda staat van Kaag en dat ze daarin geld wil investeren. Het exacte bedrag zal Kaag bekend maken tijdens haar bezoek aan de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl