ANP

Vier mannen die waren opgepakt in verband met een verdachte tas in een trein, hadden daar niets mee te maken. Ze zijn vrijgelaten nadat ze een nacht hadden doorgebracht in een cel op het politiebureau in Tilburg.

De politie kreeg gisteravond van verschillende kanten de melding dat er een verlaten koffer in een trein naar Tilburg lag en dat vier mannen in de trein er iets mee te maken zouden hebben. De politie nam de meldingen "uiteraard serieus" en schaalde op.

Arrestatieteam

Het station en een deel van de trein werden ontruimd en het treinverkeer werd stilgelegd. Een arrestatieteam pakte de vier mannen op. Hun verklaring dat ze niets met de zaak te maken hadden was voor de politie geen aanleiding om ze vrij te laten.

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de mannen gelijk hadden. "De meldingen waren serieus genoeg om de mannen aan te houden. Nader onderzoek moest uitwijzen of ze er iets mee te maken hadden. Dat kost tijd", aldus een woordvoerder van de politie.

Nachtrust

Door het late tijdstip van de aanhouding moesten de mannen de nacht doorbrengen in een politiecel. "Wie 's avonds wordt opgepakt, krijgt nachtrust van elf uur tot de volgende ochtend zeven uur."

Vanochtend zijn de mannen verhoord en toen bleek dat zij niets met de tas te maken hadden. Onderzoek wees bovendien uit dat die tas geen explosieven bevatte. Er zat ook niets in dat naar de eigenaar kon leiden.

De politie heeft de vier mannen vrijgelaten. Een woordvoerder bevestigde dat die niet blij waren met hun onterechte verblijf in een politiecel, maar "ik hoop op wat begrip. We doen dit niet voor ons plezier."

STER reclame