Wekdienst 20/8: Van der Weijden komt aan en geen analoge tv in Zeeland

Wekdienst 20 augustus NOS/ANP

Goedemorgen! Vandaag komt, als alles goed gaat, Maarten van der Weijden zwemmend aan in Leeuwarden. En in Zeeland is analoge televisie en radio via de kabel vanaf vandaag verleden tijd.

Er kan vandaag een bui vallen, maar er is ook kans op zon. Het wordt 21 tot 24 graden. Morgen blijven buien beperkt tot het westen. Het wordt die dag ook iets warmer: 23 tot 26 graden.

Weer 20/08 NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Als alles goed verloopt, komt Maarten van der Weijden zwemmend aan in Leeuwarden. De olympisch kampioen heeft er dan 200 kilometer opzitten; hij zwemt de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Volgens de oorspronkelijke planning zou Van der Weijden tussen 19.00 en 20.00 uur arriveren, maar het lijkt er vooralsnog op dat het later zal worden. De hele tocht van Van der Weijden is live te volgen via het YouTube-kanaal van NOS Sport
  • In het zuiden van het land is de zomervakantie voorbij voor het basis- en voortgezet onderwijs. In het midden van het land hebben scholieren nog weekje vrij, in het noorden gaan de scholen over twee weken weer open
  • En klanten van het Zeeuwse kabelbedrijf Delta ontvangen vanaf vandaag geen analoge tv en radiozenders meer via de kabel

Wat heb je gemist?

Het Nederlandse spoor is bijna vol, waarschuwt spoorbeheerder ProRail. Om het groeiend aantal reizigers op te vangen gaan volgend jaar nog meer treinen rijden, maar het wordt volgens ProRail een steeds grotere uitdaging om die allemaal in te plannen. Innovaties kunnen volgens de spoorbeheerder de druk enigszins verlichten. De dienstregeling wordt bijvoorbeeld vanaf 2020 nauwkeuriger ingepland en er komt een nieuw systeem om in te spelen op veranderingen in de planning.

Ander nieuws uit de nacht:

Kevin Spacey AFP

En dan nog even dit:

De film Billionaire Boys Club met de van seksueel misbruik beschuldigde acteur Kevin Spacey is een flop. Vrijdag ging de film in première en dat leverde in de VS het bedrag van 126 dollar op, zo'n 112 euro. Volgens Amerikaanse media was de film in acht bioscopen te zien. Dat betekent dat er per voorstelling nog geen twee mensen in de zaal zaten. Een dag later was de opbrengst 162 dollar.

Spacey werd eind vorig jaar beschuldigd van aanranding door acteur Anthony Rapp. Sindsdien hebben zo'n dertig mannen de acteur van ongewenste intimiteiten beschuldigd. Tegen Spacey loopt zowel in de VS als in Groot-Brittannië een gerechtelijk onderzoek. Hij spreekt alle beschuldigingen tegen.

Fijne dag!

STER Reclame