Hoofdrol voor Kluivert bij AS Roma, Sassuolo verrast Inter opnieuw

AS Roma, de Italiaanse nummer drie van vorig jaar, heeft de eerste punten van het seizoen binnen. De ploeg, met Kevin Strootman in de basis en Justin Kluivert en Rick Karsdorp op de bank, won de uitwedstrijd bij Torino in de eerste speelronde van de Serie A met 1-0.

Assist Kluivert bij competitiedebuut voor AS Roma

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een moment stilte gehouden voor de slachtoffers van de brugramp in Genua.

Torino speelde in de eerste helft afwachtend en Roma kreeg enkele mogelijkheden. Er waren onder meer kansen voor Javier Pastore, Aleksandar Kolarov en Edin Dzeko. Torino haalde niettemin de rust met een 0-0 stand.

Torino stormt

Aan het begin van de tweede helft stormde de thuisploeg op de Romeinse goal af. Na meerdere mogelijkheden was het na enkele minuten raak. Zo leek het tenminste. Iago Falque trof doel voor Torino, maar zijn goal werd, na lang wachten, afgekeurd door de VAR wegens buitenspel.

Kluivert debuteerde 20 minuten voor tijd in de Italiaanse competitie en wist diverse keren gevaar te stichten. Zo legde de vleugelspeler niet lang na zijn entree af op Pastore, maar die deed niets met de pass. In de tegenaanval scoorde Soualiho Meite bijna voor Torino met een afstandsschot.

Het spelde golfde op en neer in de slotfase. Een minuut of tien voor tijd kopte Kluivert bijna raak. Kort daarvoor had Dzeko de paal geraakt met een kopbal en scoorde Torino bijna met Andrea Belotti.

Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal eiste Kluivert een hoofdrol voor zich op met een geweldige actie. Hij glipte langs twee Torino-spelers en gaf op de achterlijn hoog voor op Dzeko. Die haalde uit voor de bal de grond raakte en zag zijn schot achter doelman Salvatore Sirigu belanden.

Edin Dzeko viert zijn goal

Inter verliest van Sassuolo

Internazionale ging op bezoek bij Sassuolo met 1-0 onderuit. Hoewel Inter (vierde) vorig jaar ruim boven Sassuolo (elfde) eindigde, verloren de Milanezen vorig seizoen ook twee keer van de groen-zwarte ploeg uit Emilia-Romagna. Stefan de Vrij begon bij Inter in de basis.

Het begin was voor de thuisploeg. Sassuolo-middenvelder Mehdi Bourabia kreeg na drie minuten een grote kans en miste oog in oog met Inters doelman Samir Handanovic.

Sassuolo benut penalty

Daarna waren er kansen over en weer. Sassuolo kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een strafschop van Domenico Berardi. Aan het doelpunt ging een overtreding van verdediger Miranda vooraf.

Giangiacomo Magnani (l) en Federico Di Francesco vieren de overwinning

Na rust was Inter direct gevaarlijk met een volley van Ivan Perisic en Matteo Politano, door Inter van Sassuolo gehuurd, schoot na een uur spelen voorlangs met een fraai schot.

Ook Sassuolo bleef gevaarlijk. Kevin-Prince Boateng, overgekomen van Eintracht Frankfurt, schoot na ruim een uur op de buitenkant van de paal na een uitbraak van Sassuolo. Aan de andere kant miste Inter-spits Mauro Icardi van dichtbij na een goede voorzet van Perisic.

Inter drong steeds meer aan en De Vrij kreeg net voor tijd een kopkans uit een vrije trap, maar Andrea Consigli redde voor Sassuolo.