Britse valt van cruiseschip en overleeft 10 uur dobberen in zee

time icon

Een vrouw die gisteravond laat van een cruiseschip in de Adriatische zee viel, is na 10 uur levend door de Kroatische kustwacht teruggevonden. De Britse is in ogenschijnlijk goede conditie en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Na haar redding stond ze de pers te woord, dit is haar verhaal:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Britse vrouw staat pers te woord na 10 uur in zee

"Ik ben blij dat ik nog leef", zegt de vrouw tegen een Kroatische verslaggever als ze van boord stapt. "Ik ben van het achterdek van de Norwegian Star gevallen en deze geweldige mannen hebben me gered."

De vrouw viel rond 23.30 uur van het schip. De cruisemaatschappij zegt dat de kapitein direct na de melding 'man overboord' een zoektocht is gestart en de autoriteiten heeft gewaarschuwd.

Bij zonsopkomst is de kustwacht gaan zoeken. De vrouw werd gevonden op ruim een kilometer van de plek waar ze in het water viel. Een woordvoerder van de kustwacht zegt dat de vrouw "extreem lang" in het water heeft gelegen, maar dat de hoge temperatuur van het zeewater maakte dat ze het heeft overleefd.

Waardoor de vrouw in het water is gevallen, is nog niet duidelijk. Het schip was onderweg naar Venetiƫ en komt daar nu vertraagd aan.

Norwegian Star Norwegian Cruise Line

STER Reclame