NOS Wielrennen

Vos wint ook slotetappe en is opnieuw de beste in Ronde van Noorwegen

Marianne Vos heeft net als vorig jaar de Ronde van Noorwegen gewonnen. De 31-jarige renster van WaowDeals ging al aan kop na twee etappezeges en sloot de koers in stijl af door ook de 154 kilometer lange derde en laatste rit te winnen.

Aangevallen werd er voortdurend in de slotrit naar Halden, met onderweg twee kleine klimmetjes. Zeven rensters pakten ook drie minuten, maar op 60 kilometer van de meet werden zij weer achterhaald.

Ook daarna volgden de demarrages elkaar in hoog tempo op. Het peloton brak door al die versnellingen en voorin bleven nog maar 40 rensters over.

In de sprint bleef Vos de Amerikaanse Coryn Rivera en de Zweedse Emilia Fahlin ruim voor. Fahlin eindigde in het klassement als tweede, Rivera als derde.

Leiding in de WorldTour

De Ronde van Noorwegen telt mee voor de WorldTour bij de vrouwen. Daarin had Anna van der Breggen de leiding, maar door haar overwinning in Noorwegen mag Vos zich nu de nieuwe nummer een noemen. Van der Breggen staat nu op de tweede plek, Annemiek van Vleuten is de nummer drie op de ranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl