Davy Pröpper in duel met Paul Pogba

Manchester United onderuit bij Brighton, City declasseert Huddersfield Town

Manchester United heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen een gevoelige nederlaag geleden. Bij Brighton & Hove Albion, met Davy Pröpper in de basis en Jürgen Locadia op de bank, gingen de Mancunians met 3-2 onderuit.

Manchester United had in het begin van de eerste helft veel meer balbezit, maar werd niet gevaarlijk. Brighton hield prima stand en Anthony Knockaert mocht in de 22ste minuut uithalen na een uitbraak van Brighton. Hij schoot meters voorlangs. Enkele minuten later was het wel raak voor de thuisploeg.

Pröpper bereidt voor

Pröpper zette na bijna een half uur een aanval op via Bong die op zijn beurt doorspeelde naar Solomon March. March gaf vanaf links voor, waarna Glenn Murray de bal met een subtiele voetbeweging achter doelman David De Gea tikte.

Even later was het weer raak voor Brighton. Manchester United werkte de bal niet goed weg en verdediger Shane Duffy haalde van een meter of 8 uit: 2-0.

United-coach José Mourinho

Na ruim een half uur spelen deed United iets terug. Uit een corner kwam de bal bij Luke Shaw. Zijn volley werd gekraakt, maar de bal zeilde verder door de lucht en spits Romelu Lukaku mocht tussen twee verdedigers van dichtbij raak koppen.

De opleving was echter van korte duur. Eric Bailly veroorzaakte kort voor rust een penalty na een overtreding op Pascal Gross. Die nam zelf de penalty en schoot via de voet van Manchesters doelman De Gea raak: 3-1 voor Brighton.

Ingreep Mourinho

United-coach José Mourinho bracht aan het begin van de tweede helft Marcus Rashford en Jesse Lingard in het veld en daarmee bleef de ploeg ook veel in balbezit, maar had het daar uiteindelijk niets aan. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg de ploeg van Mourinho nog een penalty die Pogba overtuigend inschoot, maar het was te weinig om nog een punt mee te nemen.

David SIlva en Sergio Agüero

City overtuigt

Manchester City kon wel overtuigen en won de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met groot vertoon van macht. Huddersfield Town werd met 6-1 verslagen.

De eindstand werd bepaald door oud-Feyenoorder Terence Kongolo, die de bal namens Huddersfield Town in eigen doel werkte. Leroy Sané stuitte op de doelman van Huddersfield en Sané liep de bal onfortuinlijk in zijn eigen doel.

Sergio Agüero was de man van de wedstrijd door de helft van de productie voor zijn rekening te nemen. De openingsgoal was het fraaist: met een stift met links werkte hij de bal van buiten het zestienmetergebied in de goal.