Matthews wint, maar kan Mohoric niet van eindzege houden

De Sloveen Matej Mohoric heeft de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. Mohoric werd in de zevende en laatste rit voortdurend op de proef gesteld, maar sloeg alle aanvallen af, ook die van etappewinnaar Michael Matthews. Die stond op dertig seconden van Mohoric en kwam vjjf tellen tekort voor de eindzege.

De slotrit was uitermate spannend, niet alleen omdat Mohoric telkens weer in zijn eentje gaatjes moest dichten, maar ook vanwege de strijd om de dagzege. Michael Valgren Andersen was de eerste serieuze gegadigde voor die zege. De Astana-renner zat in een kopgroep, die een minuut pakte, maar de Deen werd teruggeworpen door materiaalpech.

De finale was qua parkoers al om de vingers bij af te likken, met drie keer de Bosberg en vier keer de Muur van Geraardsbergen. En omdat de kopstukken elkaar bij elke helling bestookten, bleef het spannend tot het eind.

Zdenek Stybar (de winnaar van 2013) en Tim Wellens (winnaar in 2014 en 2015) vielen een paar keer aan, maar het was Oliver Naesen die het eerste serieuze gaatje wist te slaan. Hij sprong weg met nog twintig kilometer te gaan, pakte een halve minuut, maar had de pech dat het peloton zich bij een groepje achtervolgers meldde. Het tempo vloog omhoog, vooral door het harde werk van Stefan Küng, die Van Avermaet naar voren wilde loodsen.

De Belg werd op vijf kilometer van de streep ingelopen, waarna de zege betwist werd in de finish heuvelop. Matthews won die sprint, voor Greg Van Avermaet en Stybar. Naesen belandde net naast het podium. Beste Nederlander in het eindklassement was Dylan van Baarle van Sky: hij eindigde op de vijfde plaats.

Uitslagen BinckBank Tour

STER reclame