AZ viert feest, FC Emmen druipt af

AZ zet FC Emmen weer met beide benen op de grond

De eerste thuiswedstrijd van FC Emmen in de eredivisie heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd voor de Drentse ploeg. AZ ging met een 4-1 zege aan de haal.

Na de verrassende 2-1 overwinning van vorige week in Den Haag was de stemming bij FC Emmen opperbest. Een stunt tegen AZ, de nummer drie van vorig seizoen, zou de competitiestart helemaal onvergetelijk maken.

In de eerste helft beet de formatie van trainer Dick Lukkien veelvuldig van zich af, al namen de Alkmaarders via Myron Boadu wel de leiding. Nick Bakker zorgde nog geen twee minuten later met de eerste eredivisiegoal van FC Emmen op de Meerdijk voor de 1-1 door bij de tweede paal af te ronden.

Nadat AZ-doelman Marco Bizot een vrije trap van Anco Jansen over de lat had getikt, maakten de bezoekers nog voor de pauze het verschil.

Thomas Ouwejan schoot van afstand fraai raak en Oussama Idrissi benutte een rebound na halfslachtig ingrijpen van keeper Kjell Scherpen op een inzet van Mats Seuntjens. De treffer van Ouwejan was bovendien de 1000ste uitgoal van AZ in de eredivisie.

Thomas Ouwejan is dolblij met zijn doelpunt

Glenn Bijl kreeg twee kansen om de spanning in het duel terug te brengen, maar de lat en Bizot stonden een doelpunt in de weg. Idrissi bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-1.

Na de 5-0 tegen NAC Breda in de eerste speelronde wederom een klinkende zege voor AZ, dat na de smadelijke Europese uitschakeling tegen Kairat Almaty alle pijlen op de competitie kan richten.