Het Kurhaus tijdens een van de shows Instagram | renepenne

Engeland wint Internationaal Vuurwerkfestival

time icon

Engeland heeft gisteravond het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen gewonnen. "Nieuwkomer Engeland pakte deze editie uit met originele elementen die nog niet eerder in Scheveningen getoond zijn, had de sterkste opbouw en een zeer goede variatie'', verklaarde Bjorn van Dijl van de organiserende stichting.

Aan het jaarlijkse festival deden acht landen mee. Vorig jaar ging de landentitel naar Spanje. Dat land kreeg volgens Omroep West ook dit jaar lovende kritieken, vooral op het uitbeelden van hartjes, smiley's en andere concrete figuren. Toch moest Spanje dit keer genoegen nemen met een tweede plaats.

RFGTweet
@RFG112
Hartje en emoticons doen het altijd goed xD #scheveningen #vuurwerkfestival #ivfs2018
9 maanden geleden

Het Vuurwerkfestival, dat twee weekeinden beslaat, kende dit jaar een valse start: de eerste twee landenshows moesten vorige week vrijdag worden afgelast door harde wind. De organisatie vond het onverantwoord om de vele bezoekers op het strand te ontvangen. Ook was het voor de afstekers van het vuurwerk te gevaarlijk om te werken vanwege de hoge golfslag van de Noordzee; de pijlen worden afgeschoten vanaf een drijvend ponton dat ongeveer 275 meter van de Pier en het strand ligt, ter hoogte van het Kurhaus.

Het is nog onduidelijk hoeveel bezoekers het festival dit jaar hebben bezocht. Vorig weekend waren er op zaterdagavond alleen al ruim honderdduizend mensen op de been. Vorig jaar kwamen er in twee weekeinden 340.000 mensen naar Scheveningen.

Veel bezoekers hadden gisteren de grootste moeite om na afloop weer thuis te komen. HTM had extra trams en bussen ingezet, er was een aparte route voor het autoverkeer. Maar de wachttijden liepen op tot meer dan een uur.

'We hopen dat als volgend jaar de renovatie van de boulevard helemaal klaar is, de reis naar huis wat vlotter zal verlopen, maar Scheveningen blijft nu eenmaal Scheveningen en het zal altijd problemen geven als zoveel mensen tegelijk naar huis willen', zegt de woordvoerster van de organisatie bij Omroep West.

Het duurde lang om weg te komen na het vuurwerkfestival Omroep West
Dit is een artikel van

STER Reclame